Almáskertben jártunk

Az Aranyalma Óvodában már hagyománynak mondható, hogy október elején gyermekeinkkel almaszedésen veszünk részt. Ez a kellemes kirándulás idén is megvalósult.
A tervezett napon a gyermekek hátizsákokkal felszerelkezve érkeztek az óvodába és izgatottan várták az indulást. Húszpercnyi buszozás után megérkeztünk Borsos József almáskertjébe. A gyermekek a sok fa láttán hirtelen azt sem tudták melyikről szakítsanak, azonban hamar föltalálták magukat, és megtöltötték a hátizsákokat, kosarakat a gömbölyű, édes finomságokkal. A gyermekek kérésének eleget téve játszottunk a friss levegőn mozgásos szabályjátékokat, dalos körjátékokat.
Kicsit elfáradtunk ugyan, de egy élményekben gazdag délelőttöt eltöltve tértünk vissza óvodánkba. 

Szüreti mulatság

Október végén újra megrendezésre került szüreti mulatságunk, melynek helyszíne a Művelődési ház volt.
A gyermekek nagyon sokat készültek erre a napra, az utolsó héten már azt számolgatták mennyit kell még aludni a mulatság napjáig.
A műsorban szerepeltek őszi mondókák, dalos körjátékok, egyéni versek is, melyeket a nagycsoportosok bátrabban, míg a kiscsoportosok kissé megilletődötten adtak elő. A gyermekeknek nagy sikerük volt, hiszen a nézők óriási tapsviharral köszönték meg a produkciókat.
A befolyt összegből képességfejlesztő játékokat vásároltunk.

 Madárgyűrűzés

Nagycsoportos óvodásainknak hatalmas élményben volt részük október végén, hiszen madárgyűrűzésen vehettek részt, melynek helyszíne a Tiszalöki Vízlépcső Arborétuma volt.
A helyszínen a szakértő érdekesen elmondta a gyereknek, hogyan jelölik meg a madarak lábát sorszámozott gyűrűvel információ gyűjtés céljából. Elmagyarázták, megmutogatták a függönyhálót, mellyel a madarak megfogását végzik. A gyermekek ismerkedhettek a különböző madárfajokkal, sőt a hálóba repült madarakat meg is simogathatták.

Farsang az oviban

Farsangi mulatságunk február közepén került megrendezésre a Művelődési Házban. A gyermekek izgatottan készültek a nagy napra, már hetekkel előtte frappáns jelmezötletekkel érkeztek az óvodába. A jelmezek között szerepeltek állatok, mesebeli lények, és persze szuperhősök is.
A próbák sokszor a játékidőt rövidítették, a gyermekek viszont nagy szorgalommal, lelkesedéssel játszották végig minden alkalommal. Boldogan mondhatjuk, hogy megérte, hiszen hatalmas sikerük volt a gyerekeknek.
A befolyt pénzösszeget, amely a belépőjegyekből, sütemények árusításából, a tombolából gyűlt össze, a csoportszobák bútorainak modernizálására fordítjuk.

Köszönjük a szülőknek, felajánlóknak, a Művelődési Ház dolgozóinak óvodánknak nyújtott segítséget.